Liemerse Ambassade

In de Liemers valt het LEADER-project onder de Liemerse Ambassade. Dit is een project- en netwerkorganisatie gebaseerd op samenwerking tussen de drie O’s. De Liemerse Ambassade richt zich vanuit de Liemerse Economische Visie (LEV) op de sterke Liemerse sectoren vrijetijdseconomie, logistiek en maakindustrie. Daarnaast worden er diverse andere projecten opgepakt. Meer informatie: www.liemerseambassade.nl.

Ontwikkeling Liemers

Samen met inwoners, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen en het bedrijfsleven in de Liemers zetten we ons in voor de ontwikkeling van het gebied. Wij vinden dat de landelijke gebieden in de Liemers nieuwe impulsen verdienen op het gebied van de sociaaleconomische ontwikkeling van het platteland en een duurzaam beheer van de ruimte. We willen de leefbaarheid en economie op het platteland ontwikkelen en versterken.

Daarvoor grijpen we de kansen aan die het Europese LEADER programma biedt. Namens de Liemerse gemeenten en Waterschap Rijn IJssel diende de Liemerse Ambassade met succes een Lokale Ontwikkel Strategie (LOS) in, waarmee de subsidie werd toegewezen. De Europese Unie, de Provincie Gelderland en de vijf Liemerse gemeenten Duiven, Doesburg, Montferland, Westervoort en Zevenaar stellen geld beschikbaar voor initiatiefnemers met goede plannen. Leader De Liemers biedt financiële ondersteuning voor lokale initiatieven en goede ideeën die de leefbaarheid op het platteland verbeteren.

Heeft u goede ideeën? Bent u geïnteresseerd in de subsidiemogelijkheden van LEADER De Liemers? Dan is dit het moment. Er is een nieuwe LEADER-periode van start gegaan. Download de Lokale Ontwikkelings Strategie (LOS) voor de periode 2023-2027 door te klikken op deze link.

Lokale Actie Groep (LAG)

De Lokale Actie Groep (LAG) is verantwoordelijk voor de uitvoering van de strategie en de beoordeling van de projecten die er in het kader van LEADER de Liemers binnen komen.

De Lokale Actiegroep staat onder leiding van oud-wethouder Walter Gerritsen van de gemeente Montferland. Iedere gemeente levert een wethouder: Joyce Zwaga-Komen (Duiven), Peter Pennekamp (Westervoort), Stan Hillenaar (Doesburg), Ingrid Wolsing (Montferland), Toon Albers (Zevenaar). Verder bestaat de LAG uit Floor Wissing (Heemraad), Karin Seesink (LTO Liemers-Montferland), Aletta Laarberg (inwonerlid Montferland), Gerda Weijers-Verboort (inwonerlid Zevenaar), Niels Leenders (inwonerlid Zevenaar) Rick Smink (inwonerlid Westervoort), Jeroen Willems (inwonerlid Duiven), Ted Prost (inwonerlid Duiven), Arthur Balduk (inwonerlid Doesburg).

 

LEADER Coördinator

De coördinator is het eerste aanspreekpunt voor de subsidieregeling. Wilt u meer informatie of even sparren over een projectidee? Neem dan contact op met Jolanda Kemna via 06-27322294 of via mail j.kemna@liemerseambassade.nl.